Unsri Sänger

Isabelle Grussenmeyer
Geburtsdatum : 14/04/1979

http://www.isabellegrussenmeyer.com/

letscht Aktualisierung :
le 10/03/2017, à 09h57

e e-Post schicke @ Isabelle Grussenmeyer

Laweslauif
Gebore am 14. April 1979 in Hawena, isch ‘s Isabelle Grussenmeyer eini von de jüengschte Liedermacherinne der Region. Mit ihre Gitarr am Bandel singt sie ihri Lieder uf elsassisch wo sie selwer schriebt un componiert. Allein oder begleit vun ihre Musiker tratt sie uf an Veranstaltunge wo e Intrasse füer d’elsassisch Sproch un Kultur han.
Zieder ihre Kindheit, het ‘s Isabelle immer gern gsunge, zuerscht als elsassischi Kinderliedle mit ihre « Mamama Mémé » und dann später verschiedeni Lieder in ere Chorale.

Die Tüer zuem elsassische Lied isch richti ufgange in 1990, währem e Konzert vom René Egles in Ingwiller. Noch dere Krizung, het der bekannt Liedermacher ‘s Isabelle, uf de verschiedene elsässer Bühne, im Publikum vorgstellt. Noch ere erschte Ufnahm in 1996 uf de Sammelplatt « Lieder fer’s Herz » produziert vom Verein « D’r Liederbrunne », sin anderi Ufnahme mit elsässer Sänger nochkumme.

Endlich in 2002, het ‘s Isabelle ihri erscht Platt « Morjerot » produziert, wo sie ihri Liedle zammestellt awer au Texte von de Emma Muller, Henri Mertz und e Üewersetzung uf elssasisch vun de Barbara ihr Lied « Göttingen ».
Am Festival Summerlied 2004, het ‘s Isabelle ihre neje CD « D’Sunnebluem » bekannt gemacht. Sie singt, begleit von ihre Musiker, Texte vom Conrad Winter.

Zieder 2003, macht ‘s Isabelle au mit, zamme mit andere Sänger un Musiker, am Projekt « Barabli hit » in hommage vom Germain Muller un vom Mario Hirlé. Durch die Produktion isch e doppelter CD erüskumme, un de Spektakel « Barabli hit » isch zue sähn gewann uf de Regionalbühne.



Discographie :


Ich bìn do (2017)

en stock

Kinderwelt (2016)

en stock

Kinderzitt + Kindergarte (2014)

en stock

Morjerot + Hin un her (2014)

en stock

Hin un her + Kinderzitt (2014)

en stock

Kinderzitt (2013)

en stock

Kindergarte (2011)

en stock

Kinderspring (2009)

en stock

Hin un her (2007)

en stock

Sunnebluem (2004)

en stock

Morjerot (2002)

en stock


Videos :

.